Inbraakpreventie
Inbraakpreventie


De term: "bij ons in de buurt wordt nooit ingebroken", komt in ons vak regelmatig voorbij, maar als er is ingebroken is het dus echt te laat. Een inbraak kan in veel gevallen vrij eenvoudig voorkomen worden. Dit door uw woning te voorzien van goedgekeurde sloten en deze op een juiste manier te gebruiken. Tevens komt u met deze gecertificeerde sloten op uw woning ook in aanmerking voor het Politiekeurmerk veilig wonen.

SKG Keurmerk is een onafhankelijke certificatie organisatie die sloten keurt tegen inbraak. De sterren geven de mate van inbraakwerendheid aan:
Cilinders met het SKG**-keurmerk, dus met twee sterren beschikken niet over zogeheten kerntrekbeveiliging. Kerntrekken is een van de meest populaire inbraakmethodes waarbij de inbreker een schroef in de cilinder schroeft, en deze met cilinder en al uit het slot trekt. Op die manier is het heel makkelijk mogelijk om toegang te kunnen krijgen tot het slot. Je kunt SKG** wel combineren met kerntrekbeslag om alsnog hiervoor beveiligd te zijn.

Cilinders met het SKG***-keurmerk zijn Extra Zwaar Inbraakwerend en bestand tegen de inbraakmethode ‘kerntrekken’. Daarnaast zijn de cilinders ook beveiligd tegen lockpicken en klopsleutels. Het Politiekeurmerk Veilig wonen adviseert om cilinders met beveiligingsklasse SKG*** en/of kerntrekbeslag te plaatsen met een minimale uittrekkracht van 15Kn. Daarbij is het belangrijk om te weten dat een cilinder zonder deurbeslag niet inbraakwerend is. Combineer een SKG*** cilinder dus altijd met veiligheidsbeslag.

Wanneer kerntrekbeveiliging toepassen? Nu is het niet zo dat je noodzakelijk op al je deuren in huis SKG*** en/of SKG** cilinders met kerntrekbeveiliging zou moeten toepassen. De binnendeuren in je huis hoeven bijvoorbeeld niet inbraakwerend te zijn, maar voor je buitendeuren is dat wel belangrijk. Heb je momenteel SKG** cilinders op je buitendeuren? Vervang deze dan door SKG*** cilinders of plaats kerntrekbeslag om de deuren extra te beveiligen. Dit kunnen wij overigens heel eenvoudig voor u realiseren.


Doe altijd ramen dicht, lichtje aan,deur op slot!

Ook als je maar heel even weg gaat.


Maak het inbrekers niet te makkelijk!