Advies en plaatsing van kluizen

Een brandkast of kluis plaatsen in uw woning of kantoorruimte kan een zware en ingewikkelde klus zijn. Nadat u uw beveiligingssysteem besteld heeft bent u er nog niet: de kast moet eerst naar de locatie worden vervoerd en vervolgens worden geïnstalleerd. Daarbij is het mede om veiligheidsredenen een verstandige keus als u de kluis meteen laat verankeren of inbouwen. Havekes Sleutels kan u daarbij helpen: Wij bezorgen de kluis op locatie en onze vakkundige installateurs verzorgen de plaatsing, installatie en instructies.

Havekes Sleutels zorgt voor een zeer vakkundige aanpak bij de plaatsing van uw kluis. Wij plegen overleg voorgaand de plaatsing en beslissen de juiste manier van plaatsing op locatie, zelfs als dit in een kelder, op de begane grond of op een verdieping geplaatst moet worden. Wij bezorgen de kluis op afspraak. Onze technici zijn reeds op locatie met gereedschap en voorbereidingsmaatregelen. Zij zullen de kluis vervolgens handmatig naar de desbetreffende verdieping takelen. Wanneer uw kluis op de gewenste plaats staat, kan deze zowel verankerd als ingebouwd worden geheel naar uw wens.

Na installatie zullen onze medewerkers de personen die bevoegd zijn de kluis te openen, voorzien van instructies voor gebruik en noodgevallen. Zo kan elk bevoegd persoon veilig en verantwoord de kluis gebruiken.

Stappen ter controle voor de aanschaf van een kluis

Zaken die u aan het hart gaan wilt u natuurlijk veilig kunnen opbergen. U moet er niet aan denken dat dit soort zaken door brand of inbraak niet meer uw eigendom zijn. Wellicht overweegt u daarom een kluis aan te schaffen.

Op kluizengebied is er het nodige aanbod op de markt. Inventariseer daarom wat uw wensen en eisen zijn, zodat u een verantwoorde keuze maakt. Wilt u bijvoorbeeld een braakwerende of een brandwerende kluis, of moeten deze beide eigenschappen zijn inbegrepen? En wilt u een losstaand model of een inbouwmodel?

Hieronder noemen wij enkele stappen ter controle.

1. Wat wilt u opbergen? Voor de keuze van de kluis is het bijvoorbeeld van belang welk materiaal het is. Zo is papier bijvoorbeeld ontvlambaar bij een temperatuur van 170 graden, en hebben voorwerpen als diskettes of dvd’s ook weer zo hun eigenschappen.
2. Wat is de waarde van het object dat u wilt stallen in uw kluis?
3. 
Waartegen wilt u het op te bergen object beschermen; tegen inbraak, tegen brand of tegen beide?

Neem deze zaken goed in overweging, teneinde een veilig gevoel te hebben over zaken die waardevol voor u zijn! Voor vragen en informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met Havekes Sleutelspecialist.

unnamed (1)